tisdag 17 maj 2011

Lydnadsträning

Apporteringsdirigeringen gick riktigt dåligt med Frolic, men suveränt bra med boll - där ser man vad belöningskvalité kan göra med en liten BC-kille ;) Vi har tränat på rätt attityd i fria följet: att vara LUGN! så han klarar att hålla position hela vägen, det är svårt, men vi börjar få kläm på det, ska bli spännande och se om det har effekt på tävling också :)
Ställandet i dumrutan låg också på schemat ikväll, där har vi lite att stöka med, han stannar med fart och "bakåtgung", men tar ett par steg fram för balansens? skull, de stegen ska bort ;)

Piraya har miljötränat på sta´n i regnet idag - inte populärt ska jag säga, hon försökte smita in till frisören mittemot skolan för att slippa bli blöt :)
Hon har också börjat träna håll fast idag! Eleverna fick i uppgift att fundera ut hur vi skulle lära henne att sitta och hålla fast och det gjorde de med bravur! fullfjädrade klickertränare utan att ha gått kursen ;) Piraya lärde sig faktiskt att gripa lösarullen och hålla den några sekunder på bara några minuter, superkul!
och ikväll har hon tränat inför en karriär som doatjej i nå´n orkester när Nix tränade på klubben och hon var tbungen att vänta i bilen - STACKARS MIG! i olika tonarter och tempon, hon är uthållig... men tystnade till slut så vi kunde gå tillbaka till bilen :) inte lätta att vara valp alla dagar... Men hon är superduktig min lillstrumpa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar