lördag 5 januari 2008

Äntligen sökträning!

Idag har vi haft en underbar heldag med sökträning! Hemma hos Grethe samlades vi 5 från Järvsö och tre tjejer från Edsbyn för att träna sök. Kanonväder, ca 3-4 minusgrader och klart, passade kalas idag :) Nix fick börja, nyttigt för honom utan gammellegor, han gick rakt ut dit jag skickade honom, sökte av jättebra och markerade bra. Han höll dessutom rullen ända in till mig redan på första skicket (trots att det är 2 mån se´n sist!), jättefina påvis i vanlig ordning. Han gjorde 5 fina skick och jag nöde mig med det, det är jobbigt att springa i svår terräng i djupsnö!
Ivra gick som 6:e hund och var ordentligt taggad :) Trots att hon blir så ivrig att hon skakar och piper innan, så blir hon tyst och koncentrerad direkt vi går in i rutan! Fina slag, utom de två första, där hon gick ut och kom in nästan samma väg, resterande jättefina framslag. Hon fick jobba ordentligt på Erika som klättrat upp i ett träd :) hon jobbade och jobbade, men löste det till slut. Svansen gick på henne och det syntes tydligt att det var askul :) Avslutade med jubel och applåder från gruppen efter påviset på trädfiggen.
Vi var inte klara förrän vid fyrasnåret - ca 5,5 tim till vallning och köra 9 hundar är riktigt effektivt! Vi grillade korv i Grethe och Görans nya fin agrillkåta efter väl avslutad träning. Vi ska försöka hålla i den här gemensamma träningen första söndagen varje månad och varva ort. Jättekul med nya figgar för hundarna och vi människor får nya träningstips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar