onsdag 29 april 2009

Elitgruppen i sök i Trondheim

I helgen var vi till Trondheim för den första träffen för elitgruppen i sök. Jag och Nix liftade dit med Grethe och Göran, det är rätt skönt att slippa köra själv ibland ;)
Vi kom fram sent omsider (det var "någon" som programmerat GPSn på närmaste vägen istället för snabbaste...) och efter att vi villat omkring en del i Trondheim hittade vi äntligen hem till Morten och Cecilie så Göran kunde parkera husvagnen och jag och Nix flytta in i Morten och Cecilies källarvåning (med eget bubbelbad :) )

Lördagen startade med brukslydnadsträning i strålande solsken! Helt underbart! Lunchen intogs i bilarna eller stående på parkeringen innan vi åkte till skogen, vet inte hur norrmännen klarar sig? Vi svenskar tenderar att svälta när vi är där ;D
Väl ute i skogen var det en brant, lång stigning upp till sökrutorna och ett är iaf säkert - jag känner någon som ska konditionsträna inför nästa träff i juni *pust* Hundarna låg uppbundna vid varisna träd när de inte tränade - kanonbra träning för dem, men gissa om de var trötta efter två dagar i skogen :)

Lördagens sök gick över förväntan, det var premiär för Nix i år och han skötte sig med den äran i myrmark och skog! Raka fina slag med fint flyt i flying. Han såg ut att vara i sjnde himlen :)

Söndagen startades med platsliggning i skogen och sedan var det uppletande på fm. Nix fick göra ingångsövningar första passet för att andra passet gör uppletande med 5 saker utlagda på rad ut från mig - han jobbade superbra med näsan på redan från stigen, snabbt in till mig, men tyvärr en del slarv med att hålla fast, han hade lite föör bråttom ut att hämta nästa :) Luxusproblem kallade Morten det och egentligen är det ju inte svårare än att jag kedjar uppletandet precis som vi gjort med markeringarna i söket.Söket på em gick suveränt bra, med fina, raka slag och faktiskt har han mognat lite! Nu kastade han sig inte rakt in i terrängen (söndagens ruta var brant upp på båda sidor) utan han letade upp vettiga vägar upp och ner för branterna (även om han gick rakt upp och inte rundade så var det med eftertanke, jätteskönt!)

Det var allt som allt en fantastiskt bra träningshelg med knaonväder och suveräna figuranter! Det var också roligt att träffa flera av de vi gick instruktörsutbildningen med igen och några av de andra Canis instruktörerna var ju också där! Vi hade jättetrevligt och längtar redan till juni :)

Fler foton från helgen kommer inom kort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar