tisdag 17 juni 2008

Sökkurs

Igårkväll hade jag första praktiska gången på sökkursen - jättekul att se alla nya hundar när de gör sina första upptäckter i skogen! De var så duktiga allihop, både hundar och förare! Förarna var jätteduktiga figuranter och jag är imponerad över deras första insatser som stighållare, noggranna, lugna och frågade om det var något jag varit oklar med klarade de av detta galant! Tyvärr tog batterierna i kameran slut precis när vi skulle börja köra så ni får vänta på bilder till nästa gång.
Vi började med Ivra så de skulle få en bild av vartåt det ska bära hän så småningom, hon är så rutinerad att det fungerar jättebra att ha henne som kurshund. Se´n var det dags för kursarna, Sara och Oija började och Oija fattade galoppen på en gång, det var ju folk i skogen som man fick leka med och så hade de godis med sig dessutom! :) Sofia och Isa var nästa och Isa tyckte det var himlen att komma ut till tanterna i skogen som hade köttbullar! :) Irene och Flippe såg ut som om att det här hade de gjort förut - det gick jättebra ute hos figgarna och Flippe var riktigt fokuserad! Göran och Gunde gjorde sin andra gång (vi började ju med Gunde i lördags) och Gunde har verkligen fattat vad det var för nå´t, nu behövde han ingen starthjälp utan sprang rakt ut till figgen direkt Göran släppte halsbandet! Göran är lugn och kopncentrerad och duktig på att följa instruktioner så det kommer att gå finfint för dem!
Även Nix och Hubbe fick gå så alla fick möjligheten att vara stighållare och de fick mer kött på benen med att vara figge till olika typer av hundar. Jättekul med så engagerade kursare! Nästa gång kör vi på annandag midsommar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar