tisdag 15 april 2008

Har precis kommit hem från första dagen på Beuamont Ley´s Special Science School - det har varit väldigt intressant att se alla likheter, men ändå skillnader med det engelska skolsystemet. Vår handledare, Kevin Leckie, har tagit väl hand om oss hela dagen trots att han haft miljoner andra saker att stå i. Vi har fått en rundtur på skolan och countyts learning center, vi har fått en massa information om det engelska skolsystemet och beuamont Leys speciellt (naturligtvis).
Vi varit med på två olika lektioner, en etologilektion med 15-åringar och en som huvudläraren i science hade med en klass från en primary school. Eleverna var 10 år gamla och kommer att börja på Beuamont Leys till hösten. De får komma dit och göra olika laborationer, dels för att primary schools inte har laboratorier och dels för att de ska lära känna skolan lite i förväg. Lektionen de fick idag gick ut på att separera "mixtures" och alla var otroligt duktiga, lyssnade och gjorde exakt som läraren sa! Det ni ;)
Imorgon följa olika lektioner och vara med på ett ordinarie personalmöte med alla lärare på hela skolan i aulan - det ska bli väldigt intressant.

Ikväll är det Fish n Chips på menyn :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar