måndag 14 april 2008

Leicester

Så var den första dagen i Leicester avklarad :) Efter 13 timmars resa igår med tåg, flyg, buss och bil var vi ganska möra när vi kom fram. Jättefint boende! Nyrenoverat gammalt hus vid ett av universitetets olika boenden för studenter, vi är de första studenterna som bor här efter renoveringen - målarfärgslukten har inte hunnit gå ur ännu - 7 studenter på tre våningar med 5(!) kök :)

Alla utbytesstudenterna är trevliga och glada och vi har blivit väl omhändertagna under dagen av ffa Laurence som är vår kontaktperson här (vi får tilltala honom med förnamn!:) Vi har fått en rundtur på hela campus, som är vidsträckt med en otrolig mängd olika arkitektur på byggnaderna, Laurence har berättat om den engelska lärarutbildningen, vi har gått igenom PPEC materialet och träffat flera av Laurences kollegor.
Vi har dessutom kämpat för att lära känna varandra - vi är två från Sverige, två från Turkiet, två från Slovakien och en från Finland som är här.

Efter alla aktiviteter i högklackat kan ni inte föreställa er hur skönt det var att sätta på sig joggingskorna och jeansen för att handla frukost :) "my feet are killing me!" Efter de här två veckorna kommer jag förhoppningsvis att ha förbättrat min engelska och lärt mig en massa om det engelska skolsystemet + lärt känna många nya människor! Jag ångrar absolut inte att jag tog chansen och åkte! Det är jättetrevligt här även om vädret är "klassiskt engelskt" med sol varvat med regn :)

I morgon är det premiär ute på skolorna, vi ska ut på olika skolor i par, samma skola varje dag - rätt skönt med tanke på att så mycket är nytt utan att behöva vara på nya skolor varje dag. Laurence har beskrivit skolsystemet för oss idag och det är liknande struktur som i Sverige, ska bli jättespännande att se imorgon! (bara att hoppas att vi inte kommer vilse som vi gjorde imorse:) Tell you more tomorrow :)

Nattinatti nu är det sovdags, klockan ringer 5.30 imorron *gäsp*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar